Комисия в Камарата на представителите (долната камара на американския Конгрес) вече разполага

...
Комисия в Камарата на представителите (долната камара на американския Конгрес) вече разполага
Коментари Харесай

Конгресмени получиха данъчните декларации на Тръмп

Комисия в Камарата на представителите (долната камара на американския Конгрес) вече разполага федерални данъчни заявления на Доналд Тръмп за шест години, заяви СиЕнЕн.  Така се поставя завършек на дългогодишното гонене на демократите на най-строго защитаваните персонални данни на някогашния президент.

" Министерството на финансите извърши правосъдното решение от предходната седмица ", заяви представител на Министерството на финансите пред СиЕнЕн в сряда.

Говорителят не даде спомагателна информация.

Федералните съдилища по-рано взеха решение, че Камарата може да изиска документите от Тръмп, откакто комисията към този момент ги е поискала през 2019 г. и още веднъж през 2021 година, съгласно обществените правосъдни регистри.

Данъчните регистри на Тръмп са най-вече от времето, когато е бил президент. Те включват данни както персонално за Тръмп, по този начин и за няколко негови корпоративни формирания.

Не се чака демократите да прегледат данъчните декларации на сесията в четвъртък и документите да бъдат неотложно оповестени.

Данъците на Тръмп са до огромна степен мистерия, откогато той се кандидатира за първи път.

По време на акцията си през 2016 година Тръмп наруши нормите за президентските избори и отказа да показа данъчните си заявления за публичен обзор и те останаха частни, откакто той встъпи в служба.

Разследване на Ню Йорк таймс от 2020 г. установи, че Тръмп не е плащал никакви федерални налози върху приходите през 10 от 15 години, започвайки от 2000 година, тъй като е съобщил, че е изгубил доста повече, в сравнение с е направил.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР